You are here
Home > Novosti > Danas počinje Europsko natjecanje iz kibernetičke sigurnosti

Danas počinje Europsko natjecanje iz kibernetičke sigurnosti

Danas počinje European Cybersecurity Challenge 2024 (ECSC), europsko natjecanja iz kibernetičke sigurnosti, a ovo je prvi put da se održava u Italiji, u Torinu, u prostoru Officine Grandi Riparazioni. Događaj zajednički organiziraju Nacionalna agencija za kibernetičku sigurnost (ACN) i Nacionalni laboratorij za kibernetičku sigurnost.

Timovi iz 37 zemalja natjecat će se tijekom dva dana u Capture-The-Flag (CTF), Jeopardy i Attack-Defense tipovima zadataka, kako bi se utvrdilo koji je tim najspremniji.

Naš tim i ove godine brani hrvatske boje, a članovi nacionalnog tima izabrani su između 25 natjecatelja koji su svoje znanje već pokazali na Hacknite i Hackultet natjecanjima.

Više o hrvatskom ECSC timu pročitajte na poveznici: https://www.cert.hr/odrzan-ctf-trenazni-kamp-u-sklopu-hackultet-natjecanja-i-projekta-e-sveucilista/

Natjecanje će započeti svečanom ceremonijom koja počinje u 18:00 sati, a prijenos će biti dostupan na https://www.youtube.com/watch?v=hR8iYAq-Sug.

Natjecanje možete pratiti uživo putem poveznica:

1. DAN: https://www.youtube.com/watch?v=kS_smpqaN7A

2. DAN: https://www.youtube.com/watch?v=f-OOKJKtr4s

Događaj će završiti u petak (11. listopada) ceremonijom dodjele nagrada koja počinje u 16:00 sati. Kao i drugi važni trenuci, završna ceremonija bit će prenošena uživo putem YouTubea na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=cJiUVoNbiGg.

Sretno Team Croatia (CrOwOatia)! #ECSC2024 #TeamCroatia #SurfajSigurnije #ECSM

Top
More in Novosti
Upozorenje: napadači se predstavljaju kao policija i straše građane

Nacionalni CERT zaprimio je više prijava pokušaja prijevare u kojoj se napadači predstavljaju kao policijski službenici. U primjerima koje smo...

Close