Nacionalni CERT

Novosti

Subscribe to Novosti | Nacionalni CERT
Pretraži novosti
i / ili

Android aplikacija imena "System Update" nalazi se na službenoj Google Play Trgovini od 2014. godine, kada je zadnji put nadograđena, iako sadrži Spyware zlonamjerni sadržaj.

Google je službeno djelovao tek ovaj tjedan, nakon što je zaprimio prijavu tvrtke za sigurnost mobilnih uređaja...

20.04.2017

Objavljen je godišnji izvještaj o aktivnostima Nacionalnog CERT-a u 2016. godini u kojem je dan pregled sigurnosti na Internetu u Republici Hrvatskoj i u svijetu.

U 2016. godini Nacionalni CERT, odjel Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet, nastavio je svoju proaktivnu i...

19.04.2017

Sigurnosni stručnjaci iz tvrtke DefenseCode otkrili su ranjivost na platformi za e-trgovinu Magento koja napadačima dozvoljava postavljanje i pokretanje zlonamjernog koda na poslužiteljima online trgovina.

Neotklonjena ranjivost...

13.04.2017

Zaraženi dokumenti koji iskorištavaju zero day ranjivost programa Microsoft Word poslani su milijunima korisnika diljem svijeta. Cilj je napada širenje malvera Dridex, jednog od najopasnijih bankovnih malvera na Internetu.

Ranjivost...

11.04.2017

Sigurnosni su stručnjaci otkrili niz napada kojima je cilj oštećenje usmjernika, premosnika i ostalih uređaja spojenih na Internet u toj mjeri da u potpunosti onemogući rad uređaja.

PDoS botovi (engl. Permanent Denial-of-Service)...

06.04.2017

Pages